1.1.2011

Nikolai Vuosiolut 2011 4,5%



Wienin Filharmoonikkojen uuden vuoden konserttia odotellessa Lace ja Mace aukaisivat tölkin Sinebrychoffin Nikolai Vuosiolutta. ”Wieniläistyyppinen lager”, luki Mace tölkistä kyynisellä äänensävyllä. Sävy kuitenkin muuttui, kun juomaa alettiin maistelemaan, sillä oli oluen tyyppi sitten mikä hyvänsä, se oli kaksikolle melkoisen maistuva.

Juoman väri on kaunis tummahkon ruskea ja sen vaahto on runsas. ”Kanerva maistuu”, oli Macen ensikommentti, mihin hän jatkoi heti perään, ettei tosin tiedä, miltä kanerva maistuu. Mutta oluen bugee vei hänet jonnekin kanervaisille kukkaisniityille tai suopursujen sekaan. Nikolain maku on onnistunut: se on maukas ja pehmeä, ja siinä on jollain lailla kukkainen humala-aromi. Purkissa asiasta käytetään nimitystä ”jalohumala”. Mace tykkäsi erityisesti juoman tuoksusta. ”Kyllä tällä kelpaa vuosi aloittaa”, totesi Lacekin.

Tölkissä luvattiin myös toffeen makua, mutta siihen eivät kaksikon makusilmut venyneet. Kokonaisuus nousi kyllä kiitettävälle tasolle. Nikolai Vuosiolut on hyväarominen, helposti juotava olut, jossa on epäsuomalainen hyvä tuoksu, ja vähäinen jälkimaku ilman häiritsevää kitkeryyttä. Laadukas valinta.

Hyvää Uutta Vuotta!

2 kommenttia:

  1. Ostin Miehelle uudenvuodensaunaolueksi (kiva sana!) samaista vuosiolutta 2011. Mies ei osannut kuvailla makua yhtä vuolaan kaunosanaisesti, mytta totesipa sen kuitenkin "poikkeuksellisen hyväksi".

    Olen kovasti odottanut arviotanne Olvin vanilja-manteli -kausisiideristä, en tyydy Sisaren arvioon suihkugeelistä!
    Koska aikomukseni on viettää tipatonta tammikuuta, ja jääkaappiin näkyy jääneen yksi pullo ja koska tuote poistunee markkinoilta, voisin lähettää sen makusteltavaksi (jos ilmoitatte toimitusosoitteen rakkauden_talossa(at)luukku.com). Jos nyt sitten on mielekästä arvioida poistuvaa tuotetta?

    Älkää olko huolissanne siitä, että lähettäisin teille viimeisen lempijuomapulloni! Maanantaina aion käydä tyhjentämässä lähikauppani koko varaston ja säilöä sen helmikuun varalle. Ja toivon kovasti, että Olvi ottaisi sen pysyviin valikoimiinsa. Pelaan kuitenkin varman päälle...

    VastaaPoista
  2. Oooh! Ensimmäinen sponsoritarjouksemme! Olemme suorastaan häkeltyneitä. Voit olla varma, että toimitusosoite tulee sinulle lähiaikoine :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.