26.1.2011

Somersby Apple Cider 4,5%


Iloiset loppasuut testaavat juomat aina vakaissa olosuhteissa: turvallisesti kotosalla. Toisinaan kulku suuntautuu myös juomia tarjoileviin ravitsemusliikkeisiin. Näiden antiin ei kuitenkaan ole tarkoitus laajemmin paneutua. Tällä kertaa on kuitenkin mainittavaa saman juoman nauttiminen niin kotona kuin kylilläkin.

Kaksikkomme piipahti pieneksi illantoviksi läheiseen kuppilaan, joka edustaa suomalaisen pikkukylän anniskeluravintolatarjontaa varmasti erittäin hyvin. Tumma kalustus, pizzaakin saa, bilispöytä, karaokea torstaisin jne. Lace silmäili baaritiskillä tarkkaan paikan siideritarjontaa. Valitttavan monesta suuren kaupungin kuppilastakin saa vain makeita kotimaisia tyttösiidereitä. Tämän käpykyläkuppilan kylmäkaapeissa oli useita pullo-oluita ja olihan siellä myös jotain, missä oli maaginen sanapari "dry cider"! Lacen lasiin kaadettiin Somersbytä, Macelle vältti hanaolut. Kovin kuivalta Somersby ei maistunut, mutta omenan maku ja tuoksu oli vahva. Mace maistoi Lacen lasista ja totesi juoman myös hyvin kelvolliseksi.

Kokonaan oma tarinansa olisi sitten se, että Lace löysi ilokseen hyllyltä myös irlantilaista Millar's-viskiä. Harvassa paikassa on muuta irkkuviskiä tarjolla kuin Jamesonia. Millar's on toki ihan perusviski, mutta tuo mukavasti vaihtelua ja ennen kaikkea se ilahdutti Lacea. Mutta siis... tämä ei olekaan Lacen viskiblogi, joten laitetaanpa se hana nyt kiinni.

Ja kuinkas sattuikaan, kotona odotti myös pullo Somersbytä, joten omenaista juomaa kaadettiin laseihin suurin odotuksin. Eikä kumpikaan pettynyt. Kaupan hyllyltä löydetty pullo ei ollut kuivaa, mutta baarissa nautittuun verrattuna makeutta ei juurikaan ollut enempää. Omenan tuoksu on raikas ja hyvä, ehkä hitusen esanssinen. Siideri ei vaahtoa. Hyvää ja raikasta on makukin, kuin omenamehua.

"Tämä on hyvää."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.