30.12.2010

Kopparberg Extra Dry Apple Cider 4,5%


Ruotsalaisen Kopparbergin extra kuiva omenasiideri vedettiin huiviin jo aikaisemmin. Muistiinpanot jäivät melko vähäisiksi, mutta juoma oli positiivinen ja hintaluokassaan laatuisa kokemus. Juoman tuoksu on ”kuiva”, hapokas, ja siideri vaahtoaa yllättävän paljon.

”Täähän on hyvää”, sanoo Mace ensisiemaisun jälkeen, eikä Lacekaan ajatusta tyrmää. Juuri syödyt karkit tosin saattoivat vaikuttaa makuun ja fiilikseen. Mace, joka ei ole hirveän kuivien siiderien ystävä, koki tämän ”extra dryn” sopivan kuivana, Lace taas olisi halunnut vieläkin kuivempaa. Hänen makuunsa Kopparberg oli vieläkin liian makea. ”Jos tämä on on tosi kuiva versio, niin en välitä tutustua saman tehtaan makeisiin siidereihin”, Lace kommentoi. Maku oli kuitenkin hänenkin mielestään ”ihan hyvä”.

Kopparbergistä jäi vaikutelma, että sitä voi jo sanoa siideriksi, eikä miksikään esanssilimsaksi. Aikuiseen, keskivertokäyttäjän makuun sopiva omenainen siideri, oli kaksikon yhteenveto.

3 kommenttia:

  1. Kiitos teille, olen viettänyt täällä moniaita mukavia hetkiä kuluneen vuoden aikana.
    Oikein ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2011 – maistelu jatkukoon! :o)

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi, Paula! Asiaan paneutuva lukijakunta on ilomme :) Maistelu todellakin jatkuu, meillä kun ei tipattomuuksia tunneta ;D

    VastaaPoista
  3. Lace7.7.11

    Puoli vuotta myöhemmin Lacen kommentit Kopparbergista on samat. Ehkä nyt erityisen paljon suuta hiveli vahva ja luonnollinen omenan maku. Pieni liiallinen makeus jää vieläkin hiukan kitalakeen, mutta kyllä tämä on kaikin puolin kelpoa juomaa, varsinkin näin helteisenä kesäiltana kun Lace-parka joutuu yksinään lipittelemään siideriään.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.