22.1.2011

Olvi vanilja-mantelisiideri 4,7%Tällä kertaa kaksikkomme kävi testisiiderin kimppuun tavallistakin innokkaammin. Rakkauden talon Paula oli ystävällisesti lähettänyt lempisiideriään testattavaksi. Toivomme muidenkin jatkossa seuraavan Paulan esimerkkiä.

Eikä tässä vielä kaikki: Paula ei lähettänyt yhtä pulloa vaan peräti kaksi! Macen ja Lacen testi-ideologiaanhan kuuluu testata aina vain yksi pullollinen/tölkillinen. Se jaetaan kiltisti kahteen osaan. Kaksi testipulloa sai kaksikon muuttamaan perinteisiä tapojaan. Ensimmäinen pullo tyhjennettiin perjantai-illan ratoksi, reippaasti suoraan pullon suusta.

Ensimmäinen huomio kiinnittyikin pulloon, Lace kun on vanha esteetikko. Kauniin mallinen pullo, miellytti silmää ja oli helppo tarttua. Toki pullouudistuksessa on tehty se perinteinen: otettu tilavuudesta 10% pois. Mutta että siis vanilja-manteli? Kaksikon ennakkoluulot olivat aika lailla huipussaan.

Pullon suusta tunkeutui sofistikoituihin neniin varsin epämiellyttävä tuoksu: tunkkainen toffee, hyvällä tahdolla kermatoffeen tai kermaliköörin tuoksu. Ensimmäiset kulaukset eivät vakuuttaneet, mutta pikkuhiljaa alkoi tuntua siltä, ettei toisen testipullon nauttiminen mitään tuskaa tule olemaan.

Lauantaina ryhdyttiin sitten testaamaan tosimielellä. Juoma tuoksui lasissa miedommin ja tarkentui kermatoffeen tuoksuksi. Vanilja maistui selkesti, mutta mantelin maku oli aivan hakusessa. Lace, tuo keittiön todellinen MasterChef, totesi, ettei mantelilla sinällään niin selkeää makua olekaan, joten miten ihmeessä sen maun voisi juomaan vangita! "Yhtä hyvin voisi tehdä perunasiideriä." Macen veikkaus kuitenkin on, ettei perunasiideri jostain syystä saisi vastaavaa suosiota.

Tämä siideri ei vakuuta ensikulauksella, mutta on ehdottomasti seuraavien kulauksien arvoinen. Makuun tottuu ja siideriä lipittelee lopulta ihan mielikseen. Vaniljainen jälkimaku on vähäinen, ja kitalakeen jää tahmea tuntuma. Lacen mielestä kaikkien tyttösiiderien joukosta tämä on kuitenkin ehdottomasti hyvä valinta. Macenkin mielestä siideri on parempaa kuin etukäteen osasi kuvitella. Pullokaupalla emme Paulan suosikkia kyllä pystyisi juomaan, se on pakko tunnustaa.


Terveiset Paulan siskolle: ei tämä nyt sentään tiskivettä ole!

2 kommenttia:

 1. Kiitos kovasti lempeästä tuomaroinnista - epäilin monissa liemissä lionneiden makunnystyröidenne tuomitsevan ankarasti näin makoisan mehujuoman! ;o)

  Olvin sivuilla vanilja-manteli esitellään edelleen uutuustuotteena, joka poistuu/poistui markkinoilta vuodenvaihteessa. Silkkana varotoimenpiteenä olen kantanut sitä kotiin maitokauppareissuillani, vaikka tipatonta tammikuuta vietänkin...

  Kahden pullon lähettämiseen päädyin ihan nuukuuttani! Yhden pullon postimaksu oli nelinkertainen siiderin hintaan nähden, kahdelle pullolle siis puolet halvempi! Se on taloudellisuutta puhtaimmillaan!

  Pullon esteettinen ulkonäkö aiheuttaa pullonpalautusautomaatilla ärtymystä, tuskastumista ja jopa suoranaista raivoa - niin usein automaatti sylkäisee sen kidastaan. Mies on jo kieltäytynyt palauttamasta niitä...

  VastaaPoista
 2. Siidereiden kohdalla kieltämättä olemme aika tarkkoja, Lace varsinkin. Ja nähtävästi liemissä on liottu, kun postauksia on blogissa jo yli sata. Hämmästyimme itsekin.

  Mukavaa, että olit nuuka ja taloudellinen, toki kahden pullon avulla testaaminen sujui paremmin ;)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.