11.11.2010

Nobelaner Talviolut 4,5%




Lidlin tuotoksilla jatketaan. Koskapa talvi ja räntä on taas saapunut näillekin raukoille rajoille, on syytä ottaa asiaankuuluvaa lämmikettä. Tulevan viikonlopun yhteistä testiputkea odotellessa Mace nappasi Nobelanerin erikoisversion koppaansa ja hieman myöhemmin napaansa maksa-arvojen nousua uhmaten. Hän on valmis antamaan kaikkensa blogiyleisön eteen.

Purkissa lukee epämääräisesti, että juoma on valmistettu ”Suomessa”, mutta mitään sen tarkempia vinkkejä ei anneta. Nobelaner on, kuten arvata saattaa, väriltään tumma, ja siinä on paksu pitsimäinen vaahto. Makua voisi kuvata ”paahteiseksi”, se on kevyesti kitkerä, ei kuitenkaan maltaisen mämminen. Alkoholi lämmittää mukavasti taustalla yhdessä kitkerähkön, ja hieman nieluun jäävän jälkimaun kanssa. Edellinen tumma olut, Sofiero, on kyllä Macen mieleen selvästi enemmän. Nobelanerissa on sitä paljon puhuttua luonnetta pikkuisen liikaakin, ja se on aika lailla aikuiseen makuun suunniteltu. Mace, joka on ikuisesti teini-ikäinen, ei ole vieläkään tottunut voimakkaamman makuisiin oluisiin, ja etenkin voimakas humalointi saa häneltä usein tuomion. Lace, tuo vanha teräskurkku, taas kippaa joskus (tätä nykyä harvoin, tosin) tujumpaakin tavaraa irvistelemättä.

Blogi on ollut nyt hieman Mace-painotteinen lähiaikoina, mutta Lacen heleä ääni kuuluu jatkossa entistäkin viettelevämpänä, kun Ranskan-tuliaiset kotiutuvat. Toki jatkamme armottomalla asialinjalla, kuten aina. Ja pilkkeet silmäkulmista vilkkuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.