14.11.2010

Boddingtons Pub Ale 4,7%


Jo prosenttien määrästä voi päätellä, että tämä tölkki on peräisin kotimaisesta marketista. Tölkissä on draughtflow-system, joten Mace avaa tölkin varovaisesti, mutta vahvan miehekkäästi. Yhtään tippaa ei roiskahda pöydälle, vaan lasiin kaadettaessa syntyy paksu, kermainen vaahto.

Tuoksu on hyvä, Macen mielestä hieman hunajainen. Koekeittiössä tuoksuu muutenkin hunaja, sillä Lace maustaa kasvissosekeittoa hunajalla. Molempien mielestä ensisimaisu on vetinen ja mauton, mutta nopeasti maku tulee esille. Maku ei ole vahva, vaan harmiton ja vähäinen. Olut on kuitenkin pehmeää ja menee sujuvasti kummankin kurkusta alas. Tölkin mukaan oluen on tarkoitus olla hiilihapotonta ja tämä varmasti aiheuttaa sen, ettei maku tunnu raikkaalta eikä kirpeältä.

Alkumaistelujen jälkeen olut palvelee ruokajuomana. Lace on loihtinut herkullista kasvissosekeittoa (bataattia, kukkakaalia, palsternakkaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, currya, kermaa ja hunajaa) ja paahtanut sen seuraksi pannulla ruisleipää sekä paistanut halloumijuustoa. Ruoka on hyvää, ja keltaisen tölkin juoma toimii loistavasti kyytipoikana.

Boddingtonissa mikään ei erityisesti häiritse, jos kohta ei kummemmin kolahdakaan. Ilta kyllä kuluisi hyvin tätä siemaillen ja ehdottomasti tämä kuuluu testattujen oluiden joukossa luokkaan "tätä voisi juoda toistekin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.