4.10.2010

Täytetyt apinanaivot



Tämän blogin kuin myös Lacen ja Macen osaaminen on selvästi enemmän juomisen kuin ruuan valmistamisen puolella. Siitä huolimatta ja lukijoiden vastusteluista välittämättä haluamme tällä kertaa julkistaa kokkailukokemuksemme. Oluen maistelun ohessa valmistui sunnuntain ateria, jota Mace innostui kuvaamaankin, joten tuotakoon siis kuvien lisäksi reseptikin julkisuuteen.

Täytetyt apinanaivot eli täytetyt paprikat juustohatulla. Lassi&Leevi-sarjakuvan ystävät tunnistavat ajatuksen apinanaivoista. Muille todettakoon, että kyse on kaikkien vanhempien klassisesta ongelmasta: miten saada lapsi syömään ei-niin-mieluista ruokaa.

Tällä kertaa paprikoiden täyte muodostui seuraavista ainesosista:
jauhelihaa
sipulia
herkkusieniä
kidneypapuja
juustoraastetta
mausteita

Näitä kaikkia sopiva määrä. Jauheliha ja sipulit pannulla ruskeiksi ja kypsiksi ja muut aineet sekaan. Lacen keittiössä ei mittoja käytetä kuin leipoessa. Eikä aina silloinkaan. Kaikkea hieman "sinnepäin" ja lopputulos on aina yllätys.

Paprikoista leikataan kanta pois. Jotkut leikkaavat kannan niin, että siitä saa täytetylle paprikalla hatun, mutta Lace ei jaksanut moista askartelua. Kannasta saa vielä silputtua paprikaa täytteen sekaan niin halutessaan. Huuhtaistut paprikat kannattaa laittaa uuniin joksikin aikaa ilman täytettä. Näin niistä tulee lopulta sopivan pehmeitä. Uunissa oli asteita 200 ja paprikat esikypsyivät siellä varmaan 10 tai 15 minuuttia.

Lace päätyi tällä kertaa sekoittamaan täytteeseen purkin smetanaa. Lopputulos on silloin ehkä hitusen vetinen, mutta ei pahasti. Eli makukysymys. Täyte ei saa olla liian kuivikastakaan, tällä kertaa maukkautta ja muhevuutta antoi myös sikanauta-jauheliha. Meidän makuumme täytteen pitää siis olla sopiva "mössö", ei perinteisen suomalaisen rutikuivan risoton tyyppinen. Mistä tulikin mieleen, että täytteeseen voi laittaa myös riisiä.

Täyte paprikoihin ja päälle pala vuohenjuustoa ja sen päälle vielä juustoraastetta. Mace oli tuonut kaupasta mozzarella-raastetta, joka olikin oikein maukasta. Paprikat uuniin, edelleenkin se 200 astetta ja parikymmentä minuuttia. Raikas salaatti lisukkeeksi ja se on siinä.

1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.