11.10.2010

Rachmaninoff Ice 4,5%





” - Kameraden! Smirnoff Ice myy hyvin! Olemme kokontuneet tänne Lidlin pääkonttoriin keksimään nimen omalle limuviinallemme, jonka Jörgen keitteli kasaan eräiden Reininmaan viinitilojen jämäeristä. Ehdotuksia?! Hans!?
- Herr Oberführer! Tarvitsemme jotain omaperäistä ja venäläistä… öööh… Bobrikoff! Bobrikoff Ice!
- NEIN! NEIN! Herättää huonoa verta Suomessa! Horst!?
- Herr Oberführer! Ehdotukseni on… öööh… Sinebrychoff!
- Schweinehund!! Sehän jo on käytössä! Mein Gott! Ernst-Dietrich!?
- Herr Oberführer! Minä keksin, minä keksin! Rachmaninoff!!
- Kukas hän nyt sitten on, zum teufel!?
- Keine ahnung, mutta nimi on hyvä ja omaperäinen! Venäläinen! Laitetaan vielä korkkiin Kremlin kuva, niin tämä myy kuin häkä! Rachmaninoff Ice!
- Ernst-Dietrich! Tuo on innovointia josta pidän! Pääset koko Lidl-konsernin pohjoisten myyntialueiden aluepäälliköksi!"

Ja niin kävi, että tämä harmaa 4,5% ”limuviina” päätyi Lidlin hyllylle omaperäisellä nimellä Rachmaninoff Ice. Ja kävi myös niin, että Mace poimi pullon koriinsa ja toi kotiin arvosteltavaksi. Kaikkiaan seitsemästä hedelmämehusta valmistettuun viiniin (ei siis sisällä esikuvansa Smirnoffin tapaan viinaa) perustuva juoma ei vaahtoa käytännössä lainkaan, mutta Lace vaahtoaa limuviinojen vaaroista senkin edestä. Hän ei ole valmis antamaan juomalle hyviä arvosanoja eettisistä syistä, vaikkei ole vielä edes maistanut. Mace ei ole niin jyrkkä, vaan nuuhkii pullon suusta simamaista tuoksua, ja kaataa molemmille pienen lasillisen. Isoa ei voi kaataa, sillä pullossa on vain 275ml juomaa.

Rachmaninoff on kevyesti lonkkumaisen oloinen, vaikka ei sisällä sen paremmin giniä kuin greippiäkään. Pääasiassa maistuu makeahko sitruunainen ja simamainen maku, mutta eri hedelmiä on mausta melko vaikea poimia, koska niitä tosiaan on joka lähtöön. Mitään erityisen icea (kirpeyttä, terävyyttä) juomassa ei kyllä ollut, mutta kyllä se ihan juotavaa on. Lacekin joutuu tämän vastahakoisesti myöntämään. Melkoisen makean maun vuoksi toista lasillista ei kuitenkaan jäädä kaipaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.