25.10.2010

Frankfurter Hansegold Premium 4,5%



Esimerkki todellisesta mielikuvamainonnasta. Voiko olla saksalaisempaa nimeä, kuin tällä Siwasta löytyneellä halvanpuoleisella oluella? Voi ehkä, mutta kovasti saksanmaalle se kuitenkin viittaa, siihen nähden, että on valmistettu Ranskassa. Mutta niinhän se on, ettei nykyään mistään päälle päin valmistusmaata arvaa, samaa tavaraa tulee joka tuutista.

Olut sisältää ohran lisäksi vehnää, ”humalauutetta” sekä elintarvikeväriä. Hieman poikkeava sisältö siis. Juomassa on runsas, pitsimäisesti laskeutuva vaahto ja kaunis, kirkas väri. Suorastaan voisi sanoa herkullisen näköiseksi. Suussa seuraa kuitenkin yllätys: Frankfurter ei oikein maistu miltään. Siinä on raikas, jollain lailla ”pehmeä” tai ”liukas” maku, vähän kuin lähdevedessä, mutta suuhun ei juuri jää ennen eikä jälkeen mitään makua. Siis sinänsä hyvin miellyttävää, mutta vaikutelmaksi jäi kuin pullossa olisi ollut vettä. Mace merkitsikin muistiin, että olut on niin luonteeton, että on jo luonteikas. Mistään vehnäoluille tyypillisestä mausta ei löytynyt häivähdystäkään.

Onneksi Lace ei ollut testaamassa tätä kaljaa, koska hän olisi varmaan tuhdimman oluen ystävänä nyrpistellyt Frankfurterin ylipehmeälle maulle. Mace taas tykkäsi, kun litkuista tykkää, ja ottaisi tätä mielellään sauna- tai janojuomaksi. Todelliselle olutharrastajalle tämä on varmaan täydellisen munatonta bulkkiolutta. Ei se haittaa.

1 kommentti:

  1. Anonyymi21.8.13

    Ihan juotavaa. Kyllä tämän olueksi tunnistaa.
    Janojuomaksi kuumalle päivälle tai saunan jälkeen, vaihtoehto pilsenertyypille.


    Mac

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.