17.10.2010

Brooklyn Lager 5,2%




Aitoa amerikanherkkua löytyi Alkon hyllystä. Etiketissä kerrottiin juoman olevan ”Pre-prohibition beer”, mikä ei auennut kaksikollemme edes nettisanakirjan avulla. Tuskin tarkoittaa ”aikaisemmin kiellettyä olutta”, vaan on joku valmistustekninen termi? Viisaammat tietävät, me arvostelemme siis vain makua.

Brooklynissa on vaatimaton, melko nopeasti tyystin kuoleva vaahto, ja Macen mielestä Indian Pale Ale-tyyppinen haju. Väriltään juoma on tummahko ja punertava, meripihkamainen. Maku puolestaan on kitkerähkö, ja jälkimaku jää pitkäksi aikaa nielurisoihin. Lace yllätti Macen ja itsensä huomatessaan pitävänsä juomasta. Ehkäpä hänen makuaistinsa on jalostunut, tai sitten hävinnyt kokonaan. Mace ei oikein digannut, hänen mielestään Brooklyn on pale ale-tyyppistä jälkikitkerää ainetta, vaikkei olekaan niin katkera kalkki kuin testatut IPAt. Lace taas uskoi löytävänsä mausta jopa jonkinlaista makeutta, mitä Mace ihmetteli suuresti. Mielipiteet menivät siis Brooklyn Lagerin kohdalla selvästi ristiin. Mistään normaalilagerista taikka budweiser-kloonista ei kuitenkaan ole kysymys, se on selvä juttu se.


3 kommenttia:

  1. Anonyymi3.3.11

    Prohibition (kieltolaki) 1920 to 1933 in the United States.

    Pre-prohibition beer = oluttyyppi (mallastyyppi) ennen kieltolakia.

    As simple, Buds.

    VastaaPoista
  2. Mace3.3.11

    Mjaa... kuulostaa kyllä järkeenkäyvältä. Vaan mikä ihmeen mainosvaltti sekin sitten on? No, onhan se ehkä vakuuttavampi, kuin virolaisen Rockin "1994 aastat" =)

    Kiitoksia selvityksestä!

    VastaaPoista
  3. Tosiaankin kiitos näistä tiedoista!
    Toistaiseksi olemme onnistuneet olemaan hankkimatta mistään lisätietoa tai -ymmärrystä tähän "harrastukseemme", suutuntumalla vaan eteenpäin. Mutta kummasti tässä hiljalleen oppii yhtä ja toista. Mukavaa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.