6.10.2010

Black Rat Dry Apple Cider


Tuntien Lacen maun, Mace oli hankkinut jääkaappiin tölkin kuivaa englantilaista siideriä Lidlistä. Lace tarttui tölkkiin ilahtuneena, sillä muistin kätköissä oli menneiltä ajoilta ihan positiivinen makumuisto Mustasta Rotasta.

Joko Lacella muisti pätkii tai sitten laadukkaat kuivat siiderit ovat kehittäneet hänen makuaistiaan, sillä heti ensimmäisestä kielenkosketuksesta Black Rat maistui Lacen mielestä pahalta. Tai no, pahalta ja pahalta, on tässä paljon kamalampia litkuja juotu, mutta odotuksiin nähden Rotta oli pettymys. Se ei ole mikään teinisiideri, sellaisiin tottunut varmaan sylkäisisi juoman oitis suustaan. Mutta kuivan siiderin ystäväkin joutui pettymään.

Maku on toki kuiva, erittäin kuiva, mutta se on hyvin hiivainen ja hapan. Macen mielestä etikkainen, mutta ei sillä tavalla etikkainen kuin miten Lace kuvaa hyvää siideriä. Vaahto jättää lasiin kauniin pitsikuvion ja juoma näyttää oluelta. Maku on kirpeä, omenasta ei ole tietoakaan. Kirpeä, etikkainen, hapan, hiivainen - näitä sanoja toisteltiin maistelun aikana useamman kerran. Siideri kuivatti jopa Mace-paran hampaatkin, mikä ei ole vanhan loppasuun ja simaviiksen mieleen.

Vaihteeksi kaksikkomme on siis hyvin yksimielinen: ei enää koskaan tätä.

5 kommenttia:

  1. Anonyymi14.1.11

    paljon tossa on kaloreita?

    VastaaPoista
  2. Nyt täytyy tunnustaa, ettei aavistustakaan. Mahtaisko olla suunnilleen saman verran kuin keskivertosiiderissä yleensä? Vastaavissa kuivissa omenasiidereissä on 50 kcal desissä, joten varmaankin Mustarotta on samoissa lukemissa.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi20.10.11

    Tiskivesikin maistuu paremmalle, kuin tuo kyseinen siideri. Sitä en kerro, että miten päädyin maistamaan tiskivettä.

    Teveisin H

    VastaaPoista
  4. H,
    Kieltämättä uteluttaa, miten olet tutustunut tiskiveden makuun. Ehkä siitäkin aiheesta voisi perustaa blogin - onko eroa Fairy-, Pirkka- yms tiskivesillä ;)
    Mutta siis ei todellakaan enää koskaan tätä siideriä, ehkä ei koskaan myöskään tiskivettä.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi25.9.12

    Olen myös maistanut Rottaa tölkistä. Se on aivan järkyttävää enkä tule ostamaan sitä enää koskaan. Sen sijaan "sama tavara" lasipullosta maistuu loistavalta, raikkaalta. Se on suurin suosikkini ja ostan sitä aina kun kaupasta löytyy.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.