8.1.2012

Samson Lager 4,7%



Uutenavuotena syödään perinteisesti nakkeja ja perunasalaattia. Vanhat loppasuumme ovat tässä mielessä traditionaalista väkeä, joten Mace taikoi ainekset jääkaappiin ja Lace taikoi ne pöytään. Lisäksi Lace oli toimittanut ruokajuomaksi tsekkiläistä Samson-lageria, jolta paljon kokenut tiimimme odotteli laadukasta elämystä. Tsekissä kun nuo oluet normaalisti osataan.

Ja hyvinhän sitä kippasi. Lace ylisti juoman tuoksua, joka on ”vanhanajan lagerin” tuoksu, ja lensi ajatustensa siivin lapsuuden sokkelinvalutalkoisiin. Nämä muistikuvat liittyivät nimenomaan hajuun, eikä onneksi makuun, mutta olivat yhtä kaikki positiivisia. Mace jätti myös irvailematta lapsityövoiman käytöstä talonrakennuksessa. Kerrankin.

Lace aukaisi pullon niin riuskalla liikkeellä, että juoma vähän kuohahti pullosta, mutta ei toisaalta lasissa ihmeemmin vaahdonnut. Väriä voisi kuvailla vaikkapa oranssinruskehtavaksi. Maku on perinteinen, mutta aromikas ja laadukas. Parivaljakko suosittelee lämpimästi nakkien ja perunasalaatin kanssa, ja varmaankin saunajuomana maistuu myös. Näitä vuosisataisia perinteitä (Samsonia on tehty vuodesta 1795) kyllä kelpaa jatkaa edelleenkin.

Kuva tärähti, ja varakuva kanssa, mutta alkoholilla ei ollut osuutta asiaan. Eikä se noin pienessä kuvassa mihinkään näy muutenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.