10.12.2010

Laitilan Oiva Skumppa Mansikka 4,5%


Teemme paljastuksen: olemme vakoilleet näillä sivuilla käyneitä jo monta kuukautta. Kyllä: tiedämme missä asutte, mistä olette kiinnostuneet ja millä selaimella surffaatte…isoveli valvoo. Senkin tiedämme, että valtaosa teistä tykkää Skumpasta. Järkyttävän moni, voisi sanoa. Miettikää: lähes joka neljäs näillä sivuilla kävijä etsii tietoa juuri Laitilan Skumpasta! Skumppaa haetaan enemmän kuin kaikkia muita kymmeniä juomia yhteensä.

Mikä lienee Skumpan salaisuus? Lace ja Mace pohtivat tätä yhdessä ja päätyivät siihen, että blogeja lukevat keskimäärin 20-35v naispuoliset kanssaeläjät, ja he lienevät Laitilan Skumpan parasta kohderyhmää. Pikkupanimosta jo melkoisen merkittäväksi tekijäksi noussut Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kyllä skumpallaan osunut kultasuoneen.

Ja tätä suonta yritämme nyt iskeä parhaamme mukaan. Mace nappaa hyllystä uuden mansikka-Skumpan ihan vain vastaamaan blogiyleisön huutoon. Mace ei edes tykkää mansikasta, mutta hän ei anna henkilökohtaisten mieltymystensä tulla maailmanvalloituksen tielle. Malttamatta odottaa Lacea (tästä saa taas kuulla…), hän alkaa testauksen.

Etiketin mukaan Skumppa on ”kupliva hedelmäviini”. Se siis ei ole, tai ei ainakaan pyri olemaan siideriä tai lonkkua, vaan viiniä. Tuoksu onkin viinimäinen, ja subjektiivisesti arvioituna paha. Mansikkaa on melko turha hajusta hakea. Vaahto on runsas, mutta laskee melko nopeasti. Maku on mitä lupaa: hiilihapotetun mansikkaviinin aromi, suutuntuma pisteliään raikas, aika paksu ja väkevä, tahmainen ja mansikkamainen maku. Ei ole niin äitelä kuin limuviinat, mutta ei nyt ihan viiniäkään sentään, selvästi kevyempi.

Ei tämä oikein Macen miehiseen makuun sovi. Kyllä mansikka-Skumppa on tyttöjen juoma, huonossa mielessä. Booleihin sopisi paremmin kuin raakana vedettäväksi. Mutta joku jippo tässä täytyy olla, kun suosio on noin suuri. Osaavatko rakkaat lukijamme antaa tähän valaistusta?

6 kommenttia:

  1. No niin saatkin kuulla! Skumppa on tyttöjen juomaa ja sä menit testaamaan sitä ilman tyttöäsi! Tästä ei hyvää seuraa ;)

    VastaaPoista
  2. Skumpasta niin tiedä (vaikka myönnettäköön, että olen jo kaupassa muutamaan otteeseen katsellut sitä "sillä silmällä"...), mutta oikea kysymyskin on esitettäväksi:

    Taannoisella Tallinnan matkalla nautin tarmokkaasti Olde Hansan hunjaolutta, joka reissun ehdotonta "pakkopullaa" (mutta NIIIIIN mieleistä). Joskus olen löytänyt kotikaupoista myös Saku hunajaolutta, kelpaa kalpeana korvikkeenakin. Niin, reissusta oli tarkoitus tuoda kotiin asti satsi hunajaolutta, mutta paikallisesta Selveristä ei löytynyt mitään, ei edes sitä Sakua! Järkyttävää!
    Kysynkin siis, mistä löytyy maistelemaanne St. Peters Honey Porter 4,5% -olutta? Sitä haluaa maistaa, kenties ihan joulupöytäänkin tarjolle...

    VastaaPoista
  3. Ainakin Sellon Prismasta löytyy =)

    VastaaPoista
  4. Olde Hansan oluet ovat Lacellekin tuttuja. En muista, joinko kerran hunaja- vai yrttiolutta. Lähinnä jäi mieleen, että tuhdin aterian kyytipoikana olut täytti vatsaa turhan paljon.

    Macen jo mainitsemasta Prismasta olen Pyhää Pietaria ostanut jo joskus aikana ennen Macea eli yli 2 vuotta sitten, eli voisi olettaa, ettei se ole ihan vain joku hetken kausituote. Toivottavasti löydät sitä! Täällä on glögisiiderikin jo maistettu, postaus tulee lähipäivinä :)

    VastaaPoista
  5. Mäkin oon käynyt Olde Hansassa! Tosin olut oli jotain karua keskiaikakaljaa...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.