1.8.2010

Hartwall 1836 Classic Porter



Huutoomme vastattiin! Aktiivinen lukijamme promosi meille ilmaisen oluttölkin arvosteltavaksi. Kun olemme maailmankuuluja, muistamme tämän lahjoituksen liikuttuneina! Kyseessä ei ollut mikä tahansa juoma, vaan aito vuosikertaolut. Pohjan päiväyksestä nimittäin kävi ilmi, että portteri oli mennyt vuosi sitten vanhaksi, mutta koska lahjahevosen suuhun ei ole katsomista, ja olemme muutenkin luonteeltamme kokeilunhaluisia, otimme haasteen vastaan.


Oluessa on hyvä, pysyvä vaahto, eikä se tunnu lainkaan pilaantuneelta. Tuoksu on kevyesti mämminen ja maltainen, ja ehkäpä kahviakin voi havaita (etenkin, jos on ensin lukenut tölkistä maininnan asiasta). Tämä portteri ei oikeastaan taida olla portteri lainkaan, sillä se on pohjahiivaolut, vaikka aito portteri on pintahiivaolutta. Kyseessä siis enemmän suomalaiseen makuun tehty juoma, joka ei kyllä ihmeemmin eroa tummasta lagerista.

Juoma on helposti juotavaa, aavistuksen mitäänsanomatonta. Ei pahaa, mutta ei nyt riemunkiljahduksiakaan kaksikostamme kirvoittanut. Ikä saattoi tietenkin vaikuttaa makua vesittävästi, sillä olut ei välttämättä parane vanhetessaan. Mutta Amazing Daze paranee! Uusia lahjoituksia odotellessa päätämme tällä erää täältä tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.