22.8.2010

Old Rosie Cloudy Scrumpy Cider



Westonin talliin kuuluva perinteisillä menetelmillä tammitynnyreissä kypsytelty väkevä ja suodattamaton omenasiideri. Etiketissä pyydetään ensin ravistamaan sakat pohjasta, ja Lace, vanha siiderihai, tiesi seikan jo etukäteen ja koppasi pullon Macen kourasta ennen kuin tämä ehti avata sen.

Juoma on sameaa, keltaista ja vaahdotonta. Maku on kirpeän greippinen tai sitruunainen, ei tule ensimmäisenä omenasiideri mieleen kyllä. Kuivaa, muttei ylikuivaa. Sai kuitenkin Macen hieman irvistelemään. Peräti 7,3 %:n alkoholipitoisuus ei pahemmin maistu. Sen sijaan kirpeä sitruksisuus tunkee esiin kuin siideriin olisi lisätty aimo loraus sitruunamehua. Ei mitenkään pahaa juomaa silti, sen raati totesi.

Maistelun aikana Macea alkoi vaivata etikettiin kuvattu höyryjyrä. Et miks se niinku on just jyrä, et mitä se niinku symboloi ja noin. Miehenä Mace katsoo velvollisuudekseen tutkia ympäröivää maailmaa ja etsiä selityksiä olevaiselle. Lace puolestaan ei suostunut maailmantuskaa potemaan etiketin kuvan vuoksi, ja totesi mutkattomaan tyyliinsä, että siideri oli nyt vaan haluttu nimetä höyryjyrän mukaan. Enempää keskustelua ei aiheesta käyty, vaikka vastaus ei täysin Macea tyydyttänytkään.

4 kommenttia:

  1. Käyhäähän kurkkaamassa blogiini, siellä on jotain ihan erityisesti teille...

    VastaaPoista
  2. Juuri huomasimme, ja olemme aivan häkeltyneitä saamastamme huomiosta.

    VastaaPoista
  3. Miten joku voi pitää mistään juomasta, missä on sakka mukana! terv. nimimerkki "köyhä opiskelia"

    VastaaPoista
  4. Ei sakka kaikissa juomissa mikään miellyttävä elämys olekaan, mutta Old Rosiessa se ei haittaa mitenkään. Lace on juonut Ruususta sakalla ja ilman eikä ole havainnut erityistä eroa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.