30.8.2010

Murphy's Irish Stout



I say, never trust an Irishman. Katsokaa nyt tuota kuvaa: puolen litran Nokian Kommodori ja pintin Murphy. Paitsi ettei ole. On puolen litran Nokian Kommodori ja puolen litran Murphy. Irlantilaiset on vaan keksineet pakata juomansa isompaan tölkkiin! Kyllä tämmöisenä rehellisenä suomalaisena tulee huijattu olo moisesta luikuripelistä. Ei olisi Kekkosen aikana kyllä!

Mace huomaa vasta kotona, että iso stouttitölkki sisältääkin jonkun ihme "draughtflow systeemin", joka vie desin verran tilaa tölkistä. Ilmeisesti muovinen ”systeemi” auttaa olutta kaadettaessa juuri ideaaliseen kaatonopeuteen, eli juoma tulee tölkistä enemmän tai vähemmän lirumalla.

Selvittyään ensipettymyksestä Mace sihauttaa tölkin auki, ja todella komeasti se muuten sihahtaakin. Kaadettaessa Murphy’s antaa todella paksun, kermaisen vaahdon, joskin vaahto säilyy matalana. Mausta tulee mieleen joku erikoiskahvi, maku on mokkainen ja pehmeä. Itse asiassa juoma muistuttaa vaahtoista kahvia ulkonäöltäänkin. Macelle tämä stout oli ensimmäinen, yli 10 vuotta sitten nautittua yhtä Guinnessia lukuun ottamatta. Lace, vanha irlanninkävijä, sen sijaan maistelee juomaansa rutinoidusti, ja toteaa sen olevan Guinnessia pehmeämmän makuista.

Tästä tykättiin, ja juoma oli jollain tavalla jännä kokemus Macelle ja sai vanhan loppasuun tyytyväiseksi. Paitsi se tölkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.