13.7.2010

Suviturnee - epilogi

Suviturneella keskityttiin siis enemmän kulttuuriin ja kulinarismiin kuin juomapuoleen. Kulttuurin puolella anarkistinen Mace tuli kuvanneeksi museossa, jossa kuvaaminen oli kiellettyä. No, kerrankos sitä lipsahtaa. Kulinaristisissa nautinnoissa Lace puolestaan kunnostautui tutustumalla pariinkin paikalliseen herkkuun.

Vaikka saavuimme ravintola Sipsakiin lähellä sulkemisaikaa, oli palvelu ystävällistä. Lace otti pizzalistalta tietenkin Kouvolalaisen, jossa täytteinä oli salamia, kinkkua, ananasta ja suolakurkkua. Mace rohkeni epäillä kahden viimeksi mainitun yhteensopivuutta, mutta pizza osoittautui todella maukkaaksi ja myös täyttäväksi. Amazing Daze siis suosittelee. Ja hyvin maittoi Macellekin kebab-annos.

Toinen paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen tapahtui Pizzeria Nandassa Inkeroisissa. Siellä Lacen eteen kannettiin Inkeroislainen, jossa täytteenä oli ainakin kebabia, salamia, kinkkua ja ainakin vielä paria muuta täytettä. Vatsa kiitti. Macen tulisempi pizza oli sekin kuulemma oikein hyvää.





Jotta parivaljakkomme ei aivan vaipuisi rahvaanomaiseen oluen lipittelyyn, ostettiin Mustilasta Päivänsäde-viiniä. Tosin rahvaanomaisuus paljastunee siinä, että kyseistä viiniä nautittiin raparperipossun kanssa. Tämä oivallinen resepti löytyi Pastanjauhajilta. Possu oli kerrassaan loistavaa ja viini erittäin hyvää. Päivänsäde on siis ruusukvittenistä valmistettu puolikuiva valkkarityyppinen hedelmäviini, jossa maistuu myös omenainen aromi. Possu ja viini yhdessä ... hmmm. Ehkä siinä on pointtinsa, kun asiaa ymmärtävät valitsevat tietyille ruuille tiettyjä viinejä.

Viini maistui siis hyvältä ennen possua, mutta kun tarpeeksi oli syönyt hapahkoa raparperia, se aiheutti viinin kanssa kieltämättä erittäin epäonnistuneen makuliiton. Vaan onneksi viiniä riitti hyvin vielä aterian jälkeiseenkin nautiskeluun. Iso miinus siitä, ettei etiketissä ollut mainittu viinin aineksia, vaan ne piti käydä netistä tarkistamassa. Lisäksi pullon etiketti oli rumasti rypyssä ja vinoon liimattu, mikä häiritsi Macen esteettistä silmää, vaikkakin, myönnetään, toi pulloon tilaviinille sopivaa katu-uskottavuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.