20.6.2010

Nikolai tumma alkoholiton lager



Mace valkkasi pitkään testijuomia paikallisessa marketissa ja päätyi ottamaan tölkin ajatuksella ”tätä en varmasti koskaan ostaisi”. Siis tummaa lageria, nolla prosenttia. Nollaoluista Macella on aikaisempaa kokemusta vain Lidlin lagerista, ja se ei ollut ollenkaan niin huonoa kuin voisi kuvitella. Esim resepti ”joka kolmas tölkki alkoholitonta” on varmasti ihan varteenotettava tapa vähentää viinan kiroja, ja Lidlin juomalla se olisi ollut ihan mahdollista. Mutta entäs Nikolai?

Purkki avataan ja kaadetaan lasiin. Väri on tumma (yllättäen) ja vaahto on runsas ja pysyvä. Näyttää ihan ok:lta. Sitten haistetaan. YÄK! Haju on kamala ja tuo mieleen kissankusen (muistiinpanoissa lukee suluissa ”Oikeasti!”). Todella inhottava tuoksu, josta olutnautinto on kaukana. Maku on onneksi parempi, mutta lyhyt ja vetinen. Lacen mielestä kuin kotikaljaa, Mace maistaa maussa tummaa limppua.

Ei ollut hyvää, joku ällöttävyys maussa oli, ja olutta on hankala juoda nenästä kiinni pitäen. Meinasi tämä lörö jäädä juomatta loppuun. Ihmeellisiä tuotteita sitä maailmalla on. Tämänkin on kai kuitenkin joku panimomestari tai trendisettereiden raati koemaistellut ja hyväksi väittänyt. Mutta valehtelivat, pirulaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.