8.6.2010

Mies, joka muutti kaiken

Koskapa Mace nautiskelee testioluista härskisti ihan yksikseen, lienee aika Lacen kertoa eräästä hänelle hyvin tärkeästä miehestä, joka todella mullisti Lacen maailman.

Lace on aina ollut oluen ystävä, siideri on ollut hänen mielestään "akkain juomaa". Kaksi vuotta sitten Lace oli viettämässä juhannusta eräässä kurssikeskuksessa isossa ja mukavassa porukassa. Muutaman nuorenmiehen kanssa tuli juteltua kaikenlaista, he muun muassa muistelivat Brittein saarilla juomiaan siidereitä ja siidereiden arvostusta siellä. Pojilla oli pulloissaan siideriä, jota he kehuivat erittäin hyväksi, ja ennen kaikkea: siiderissä oli hyvä hinta-humala -suhde. Herrasmiehinä he ojensivat pullon Lacelle ja kehottivat maistamaan. Ensimmäinen kulaus - ja loppuelämän kestävä suhde oli syntynyt.


Henry Weston, my love, my dearest, the man of my life <3

Tätä jumalaista juomaa kypsytetään tammitynnyreissä yli puoli vuotta. Periaatteessa kuiva, mutta ei millään lailla hapan. Ei kuitenkaan puolikuivakaan, ainakaan Lacen makunystyröiden mukaan. Juuri sopiva. Special Vintage Reserven alkoholiprosentti on 8,2. Ovela Henry on aivan ehdottomasti. Siiderissä ei nimittäin alkoholi maistu lainkaan, joten sitä tulee helposti juoneeksi aika reippaasti. Ja hups, hattuun menee niin että kihahtaa. Janoaan ei siis kannata sammuttaa Henryllä.

Westonia maistettuaan Lace ymmärsi, millaista on Todellinen Siideri. Kotimaiset sokerilitkut eivät sitä nimeä ansaitse. Rohkeasti Lace tutustutti miehet toisiinsa, eikä turhaan: Weston on valloittanut myös Macen makunystyrät. Toki Mace on edelleenkin ennen kaikkea oluiden ystävä, mutta hyvin menee Westonkin kurkusta alas.

Paljon voi tapahtua Lacen elämässä, mutta siitä hän on varma, että Henry on ja pysyy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.