25.6.2010

A.Le Coq Gold




Juhannuksen kunniaksi pari Macen yksinään jo aikaisemmin testaamaa olutta. Mace ei halua rasittaa Lacen herkkää maksaa, joten hän suorittaa vaativia testauksia myös yksinään. Tosin huhun mukaan Lace testaa juhannuksena ihan riittävästi juomia, jopa viskejä, joten testikunto pysynee hänelläkin huipussaan tulevaisuutta ajatellen.

Ensimmäisenä aivan uusi tuttavuus, kauniiseen korkokuvioituun tölkkiin pakattua eestiläisjuoma. Tavallinen ”alekokki” on Macelle tuttu vironristeilyiltä, ja sitä on aina laatikko mukaan tarttunut. Gold taas on tölkin mukaan pehmemaitseline hele kvaliteetõlu, joten Mace odotti juomalta paljon. Toisen virolaismerkin, Sakun, Kuld-versio on yksi Macen ehdottomia olutsuosikeita hienoine hedelmäisine makuineen.

Mutta ei tämä ole sellaista. Juoma kuohuu kovasti, mutta vaahto on lyhyt. Maultaan tämä vaalea olut on luokkaa ”hyvää ja harmitonta”, mutta aikaisemman Olvin Juhlaoluen tavoin fiilis on jonkin verran pettynyt. Kun on kyseessä erikoisolut hieman korkeammalla hinnalla, sitä odottaisi, että maussa olisi jotain tunnistettavuutta ja draivia. A.Le Coqin Gold on kuitenkin lähes amerikkalaistyylisen mautonta ja mitäänsanomatonta. Loistava janojuoma, mutta Mace olisi toivonut jotain luonnetta sentään. Höh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.