9.2.2013

Pramia Rose Cider 5,5%


Taas poikettiin Alkossa pitkästä aikaa, ja mukaan tarttui ”puolimakea, pirskahtelevan raikas makuelämys, jossa häivähdys mansikkaa ja ruusua”. Kun aikaisempien Pramian siidereitten makuelämykset olivat muistissa, ei tältäkään juomalta taivaita aukovaa elämystä odotettu. Mace ihmetteli hetken muovipullon etikettiä kiertävää tekstiä: ”Vastuullinen Pramia – siksi muovipullo ” ”Myös muovikorkki”. Näin ne ekologisuuden teesit muuttuvat.

Ennen osittelua laseihin, juomaa tietenkin tuoksuteltiin ja havaittiin voimakas aidohkon oloinen puutarhamansikan aromi. ”Ei tää nyt mitään pahaa ole”, yllättää Lace Macen ja itsensä lasista maistettuaan. Juoma ei ole kovin makea, jälkimaku on lyhyt ja siinä on joku epämääräinen kitkerähkö häivähdys, mutta muutoin siideri on ihan juotavaa. Mansikkasiideriksi ja Pramiaksi, that is.

Ei viinamaista alkoholin makua kuten Pramian kamalassa väkevässä omenasiiderissä. Vain jälkimaku jätti toivomisen varaa, muuten loppulauselmaksi muodostui: ”ei yhtään hullumpaa”. Puolimakean mansikkajuoman ystävälle saattaisi olla harkinnan arvoista ainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.