3.4.2012

Nikolai alkoholiton vaalea lager 0,0%Tumma alkoholiton Nikolai oli aivan kamalaa, mutta miten pärjää vaalea vaihtoehto? Ja onko alkoholiton olut mikään vaihtoehto ylipäätään? Tätä Mace pohdiskelee arki-iltana ja sihauttaa tölkin auki.

Juoma vaahtoaa reippaasti, ja vaahto on hyvä, pysyvä ja paksu. Väriltään juoma on mitä lupaakin, vaaleaa. Ihan oikeasta oluesta menisi ulkonäön puolesta. Tuoksu on hyvin vähäinen, mutta edelleen juoman erottaa olueksi.

Makukin on suussa ihan ok, niellessä väljähtyy kun alkoholia ei ole. Jälkimaussa häivähtää joku uimahallin klooriveteen yhdistyvä ei-niin-miellyttävä aromi. Mutta ihan juotavaa tämä on kyllä, ja ehkäpä muutaman oikean oluen jälkeen menisi ihan hyvin seurustelujuomana. Toki maku on laiha ja vetinen ja vähäinen, mutta ei häiritsevän paha. Huomattavasti parempaa kuin tumma Nikolai.

Joten: eihän tämmöisiä juuri kukaan osta, koska alkoholi antaa olueen oman tärkeän täydennyksensä, mutta ehkä jossain tilanteessa alkoholitontakin olutta voisi harkita. Terveellisempää se ainakin lienee.

1 kommentti:

  1. Nikolai ei ole läheskään parasta alkoholitonta. Erinomaisiakin tuotteita onneksi löytyy, oman kokemuksen mukaan pääosin Saksasta.

    Tein testin Suomen markkinoilla olevista holittomista, tulokset löytyvät blogistani. Eikun kurkkaamaan ja maistelemaan!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.