19.4.2012

Innis & Gunn Original 6,6%”Smooth Scottish beer with hints of toffee, vanilla and oak”, kertoo tämän hienon näköisen skottioluen etiketti. Hintakin oli ihan sopivan hieno, eli 3,09 euroa pikkupullo. Toisaalta on tässä prosenttejakin reilusti (jos haluamme hakea perisuomalaiseen tapaan hinta/hyötysuhdetta).

Juomassa on nopeasti häviävä vaahto. Tuoksu leijailee kauas lasista ja se onkin hyvä tuoksu, josta tosiaan voi erottaa toffeen aromeja ”käyneen vivahteella”.

Alkumaku on melkein makea, lopuksi tulee alkoholinen kitkeryys, mutta melko lempeästi kuitenkin. ”Voisiko peräti sanoa, että tän makuista ei oo ikinä maistettu”, tuumii Lace, mutta on elämykseen tyytyväinen. Tämän tarkalleen 77 päivää tammitynnyrissä kypsytetyn oluen maku on kyllä jännä. Ei paksua, vaan raikasta, jotenkin hunaja-aromista. Ei tätä kovin nopeasti tule kipattua, mutta ei tällaisilla prosenteilla varustettuna kannattaisi kipatakaan.

Lace tykästyi ja voisi kuulemma juoda uudestaankin. ”Tää on hyvää. Tosi hyvää.”, hän toisteli hypnoottisesti lasistaan maistellessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.