29.7.2011

Prykmestar kuiva omenasiideri 4,5%


Uusikaupunkilaisen Vakka-Suomen pienpanimon juoma blogattiin hyllystä seuraavaksi. Ja pianhan se sitten blogataan myös nettiin. Macen muistikuvan mukaan Prykmestarin oluet ovat saavuttaneet arvostelumenestyksiä, joten laatua odotettiin myös siideriltä. Pohjalla killuva sakka antoikin juomalle katu-uskottavuutta. Etiketissä lukee, että pullonpalautus tulee suorittaa Alkoon, mutta tavallisesta marketista juoma kuitenkin ostettiin – outoa.

Juomassa on kevyt vaahto. Se ei yllätä, mutta tuoksu on lievä yllätys: se ei ole hapan tai kuiva, vaan kevyesti esanssinen omenan tuoksu. Lace tuoksutteli niin innokkaasti, että oli vetää ensikulauksen nenän kautta. Eikai vaan tyttösiideriä??

Kyllä se Lacen makuun on liian tyttömäistä: ”on tää ny vähän niinku… ei tää ny ihan niinku…” olivat hänen viisaat ensikommenttinsa aromista. Edes tyylikäs etiketti ei saanut häntä heltymään, vaan juoma oli hänelle pettymys. Macen mielestä juoma oli ok siinä mielessä, ettei ollut kovinkaan kuiva, ja maku oli ”normaali”, tavanomainen Golden Cap-henkinen markettisiiderin maku. Mutta mitään pienpanimohenkeä tai omaa oivallusta ei juomassa kyllä ollut.

Siideri oli tehty suuren yleisön makuun. Onko se oikea ratkaisu, kun hintaa on kuitenkin markettisiidereitä enemmän? Se selviää ensi kvartaalissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.