28.7.2011

Pistonhead Lager 4,6%


Aina vaan äijämäisemmäksi menee. Tämä ruotsalaisolut on parivaljakolle ihan uusi tuttavuus. Ehkä hieman amishenkisesti hotroddareille suunnattu juoma (mitä tapahtui ”jos otat, et aja”-opetuksille?), joka tölkin kuvastolta poikkeaa normaalista ”kultareunainen vaakuna” –olutvalikoimasta. No, maistetaan.

Olut on kaunisvaahtoinen, vaalea ja ikään kuin vähäisesti samea. Kaksikko pohti, oliko sameus vain auringonvalon ja harittavien silmien luoma harha, mutta siltä juoma vain valoa vasten kumminkin näytti. Vaikka ei kyllä tuossa kuvassa näytä. No, mene & tiedä.

Tuoksussa on kevyttä hedelmäisyyttä. Jotenkin epä-äijämäisesti, kuin suoraan viinikeikarin blogitekstistä, tölkki kertoo juoman sisältävän ”Magnus, Fuggles ja Amarillo”-humalia. No, miksei raaka rasviskin voisi snobbailla humalalajikkeilla… ainakin Ruotsissa.

Mutta ei me tätä juomaa haukuta: ”Tää on hyvää”, sanoo nimittäin Lace. ”Joku täyteläisyys tavalliseen lagerin verrattuna.” ”Joku maistuu ihan tältä”, pohtii puolestaan Mace tiukasti ja fiksusti, mutta ei saa päähänsä mikä. Ehkä jopa tuo edellinen Koff Brew? Tai ehkä ei. Juomassa on hyvin kevyt kitkerä pohjavire ”kukkaishumalaisen” lagerin taustalla.

Loppulausuntonamme: kyllä tämä varsin hyvää on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.