6.7.2011

Nøgne Ø Havrestout 4,5%
Toinen Lacen jo aikoja sitten hankkima norjalainen luomuolut, joka ehti olla Macen jääkaapissa kuukausitolkulla. Jotenkin vain muut juomat tuntuivat kiilaavan tämän tumman oluen ohi, ja testaus siirtyi ja siirtyi. Hyvää kannatti kuitenkin odottaa, sillä juoma on melkoisen maistuvaa. Tarjoilulämpötila on 10 astetta, joten pullon annettiin hetken lämmitä takanreunalla.

Ulkonäöltään olut tuo mieleen kokiksen, se on mustanpunaruskeaa ja tummavaahtoista. Vaahdossa on hyvin pienet kuplat. Tuoksusta Lace nuuhkutteli aavistuksen suklaata. Maku on ”keskikitkerä”, kahvinen tai tumman suklaan mieleen tuova. Ei kauheasti jälkimakua. Aika hyvää oikeastaan, tuumii Mace.

Juoma on suodattamatonta, ja koska se oli pitkään kaapissa, jäi pullon pohjalle paksu sakkakerros. Etiketin mukaan Havrestout sopii mm. tumman suklaan kanssa, ja maku onkin saman tyylinen. Lacen lasi tyhjentyi melko hitaasti, kun hän unohtui välillä pitkäksi aikaan neulomaan, ja Mace kippasi loppulasillisen, joka hivenen lämpimänä ja ”väljähtäneenä” maistui selvästi kahville.
Lajissaan laadukas ja tyylikäs ”olutkerho-olut” maisteluun, mutta ei välttämättä pullotolkulla kipattavaksi.

1 kommentti:

  1. Lace-pöhkis7.7.11

    Ja vaikka Lace unohtuikin neuleensa äärelle, se ei tarkoita sitä, että olut ei olisi maittanut Lacelle. Oikein hyvää, turhaan sitä tosiaan oli jääkaapissa pantattu. Suklaan lisäksi Lace tuumi oluen sopivan muutenkin ruuan kanssa. Kahvin maku ei onneksi tuntunut Lacen suussa vahvasti, Lace kun tunnetusti ei ole alkuunkaan kahvin ystävä :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.