23.5.2011

Ecusson Cuvée Spéciale Cidre Bouche Brut 5,0%


Luonnonkorkilla varustettu juhlasiideri, jonka aukomisessa tarvittiin taas Lacen rutiinia. Aikaisemman yllättävän korkinpamahduksen muistaen Mace piiloutui miehekkäästi olohuoneen nurkan taakse ja kurkki sieltä keittiöön, jossa Lace kamppaili pullon kanssa. Naiset ja lapset ensin, on tämän miehen motto. Ecussonin korkki osoittautui kuitenkin suutariksi eikä pamahtanut lainkaan, joten vanha loppasuu oli kiireesti osittelemassa pulloa kahteen lasiin. 75cl:n pullokoko mahdollisti vielä ns. santsimukillisenkin.

Väri on olutmainen ja tuoksu voimakkaan happamen omenainen. Maku taas on melko lyhyt, kuiva eikä kovin hapokas. Ei kuohu eikä juuri poreilekaan. Taas näitä mehumaisia ruokasiidereitä siis. Maultaan ei ole suuta kuivaava eikä hapan, ja vaikka ei ehkä ole ”seurustelujuoma”, saatikka mikään terassijuoma, niin tomaattijuustobroilerin ja kasvismuusin kanssa teki hyvin kauppansa. Ruoka oli muuten Lacen mukaan ”erilaisesti tehty” kuin aikaisempi, samanniminen ruoka , jota nautittiin taannoin Sheppy’s siiderin kanssa. Mutta yhtä hyvää.

1 kommentti:

  1. No olihan se ihan eri ruoka, kun edellisellä kerralla oli vuohenjuustoa, nyt oli Koskenlaskijaa! Niin ja edellisen kerran muussissa oli vaan parsa- ja kukkakaalia, nyt oli niiden lisäksi perunaa ja porkkanaa! Joten siis AIVAN ERI ruuat ;-p

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.