15.8.2013

Henry Weston’s Vintage Perry 2011 7,4%
Jämäkkäprosenttinen päärynäsiideri Lacen palvomalta valmistajalta nautittiin onnistuneen autoremontin kunniaksi. Tai oikeastaan ”korjaajana” toiminut Mace ei ollut varma, tekikö itse asiassa mitään auton korjaamiseksi, mutta käyntiin se lähti, yhtä kaikki. Loppukesäisellä terassilla nautittu siideri on melko vaaleankeltaista juomaa, jossa on mieto tuoksu.

Mieto on makukin, yllättävän mieto. Päärynä antaa aromiin mukavaa pyöreyttä, loppuhaikuna häivähtää väkevänkirpeä aromi, jota jää hieman jälkimauksikin. Korkeita alkoholiprosentteja ei kyllä arvaisi, eli juoma on monien muidenkin Westonien tapaan melko petollista, koska sitä on niin helppo kipata.

Mace tykkäsi tästä juomasta enemmän kuin vastaavasta omenasiideristä, jonka maku oli pistävämpi. Tämä puolimakea aito siideri on hyvä juoma, pakko todeta. Eikä muistuta millään lailla kaupan halpishyllyjen ”päärynäsiidereitä”, jotka ovat paremminkin lonkkuja.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi19.8.13

  Testatkaa Stowford Press Westons Cider. Todella hyvä brittisiideri, parempaa kuin Strongbow.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tämä vai:

   http://amazdaze.blogspot.fi/2012/02/stowford-press-cider-45.html

   Poista
 2. Anonyymi20.8.13

  Hups, en katsonut ollenkaan, että olitteko jo testanneet. Hyvä siideri joka tapauksessa. Pitääpä itse testata tuo päärynäversio.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.