22.8.2013

Affligem Blond 6,8%
Ruotsinlaivalta tuotu väkevä belgialaisolut, joka tosin on valmistettu Tsekissä Heinekenin tehtailla. Eihän siinä monta sataa kilometriä välissä ole, mitäpä sitä tuommoisista niuhottamaan. Juomaa on kuulemma valmistettu luostarissa jo vuodesta 1074 lähtien, joten perinteitä piisaa, ja homman luulisi olevan hanskassa.

Pullossa havaitaan uiskentelevan hiutalemaista sakkaa, ja vaikutelma on kuin suovedellä täytettyä joulupalloa ravistelisi. Onneksi ei ravisteltu, sillä ihan nätisti aukaistunakin vaahto tuppaa nousemaan aivan omia aikojaan pullosta ulos. Juoman valmistukseen kuuluu jälkikäyminen pullossa, ja se aiheuttaa tuon ylösnousemuksen.

Affligem on siis vaaleahkoa ja sameaa, ja ohuella vaahtohunnulla varustettua. Juoma maistuu yllättäen vehnäoluelta, vaikka sisältää pelkästään ohraa. Mace olisi voinut lyödä sokkotestissä päänsä vetoa, että kyseessä on vehnäolut, mutta ei sitten. Ei me paljon olla tässä harrastuksessa edistytty näköjään. Joka tapauksessa kumimainen aromi dominoi makua.

Alkoholin suhteen maku on melko mieto, vaikka prosentteja on paljon. Juoma puraisee hyvin, sitten seuraa tuo vehnäinen/kuminen aromi, joka päättyy lopulta kitkerähköön humala-aromiin. Raikas ”lagermainen” olut, tuskin kaikkien makuun, mutta monelle maistunee yhtä kaikki, kun on yli tuhat vuotta kannattanut vääntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.