12.4.2011

Euro Shopper Lager 4,5%

Back to basics. Halvimman mahdollisen oluen tittelistä kisaava ja taatusti olutkerholaisten karttama juoma on Macen kaappiin livahtanut aina silloin tällöin. Hintansa vuoksi tietenkin, mutta makukaan ei ole pahimmasta päästä. Virallinen arvostelu juomasta on kuitenkin näihin päiviin asti puuttunut. Se kirjoitetaan nyt.

Virossa valmistettu ja jollain lailla epätyypillisen väriseen tölkkiin pakattu olut on hyvin vaaleaa, hiukan "laimean" väristä. Vaahto on "terve", suht runsas, mutta ei kovin pysyvä.
Maku on kevyt lageroluen maku, jossa on hyvin vähän jälkimakua. Tai oikeastaan mitään makua. Ei kuitenkaan Gold-oluiden tapaan "liukas" tai vedenkaltainen, vaan puraisee hyvin kielellä. Ja parempihan mauton on, kuin pahan makuinen, eikö?

Tämä vähäisesti humaloitu, raikas peruskalja täyttää hyvin toiveet: halpaa olutta. Ei tällä snobbailemaan pääse, mutta kummasti vaan laskee alas huomattavasti helpommin kuin joku 4 euron IPA. Laskee teilläkin, ette vaan kehtaa tunnustaa.
Parempaa kuin Lidlin halpikset ja normaalimman makuista kuin Pirkan sininen. Käytän ja suosittelen varauksin.


EDIT: no, nyt vappuna kun tässä yksinänsä maistelee, niin onhan tämä kieltämättä jotenkin vetisen ja laimean makuista... mutta on se halpaakin, 2,88e/litra.

4 kommenttia:

 1. Jaa, vai että kalsarikännit ;D Niitä sä vetelet varmaan aina kun ikävöitset Lacea ;)

  VastaaPoista
 2. No en kai mä nyt muuten... Kaipuuni vain on pohjaton =D

  VastaaPoista
 3. Eh-heh-hee, tuo tunniste tosiaan pisti silmään...

  VastaaPoista
 4. Macella on outo tarve kehitellä suuret määrät omituisia tunnisteita :) Lace katsoo vierestä ja huokailee :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.