20.3.2011

Juhlaolut: Ayinger Frühlingsbier 5,5%



Kun katsoo elämää taaksepäin, tulee usein todenneeksi: eipä olisi silloin arvannut että...

Kaksi vuotta sitten Mace ja Lace eivät osanneet kuvitellakaan, että jonain päivänä he maistelevat oluita ja siidereitä yhdessä. Moni muukin yhteisen elämän asia oli silloin vielä molemmilta hämärän peitossa.

Vuosi sitten alkoi yhteinen bloginpito . Se alkoi ennen kaikkea Lacen hassusta päähänpistosta. Nyt, vuotta myöhemmin, Mace huolehtii bloginpidosta ahkerammin kuin Lace. Juomisesta molemmat kantavat huolta tasavertaisesti ;) Vuoden aikana on väsätty noin 120 blogikirjoitusta, ja koska lähes jokaisessa on kerrottu maistellusta juomasta, keskimäärin olemme siis nautiskelleet noin joka kolmas päivä. Ei hassumpaa.

Juhlan kunniaksi piti tietenkin maistella juhlajuomia. Juomien hankinta jäi Lacen tehtäväksi, ja hän suuntasikin tutkimaan Alkon valikoimia. Pitkällisen ja tarkan harkinnan jälkeen - ehei, vaan heti sisälle tullessaan Lacen silmät iskivät kiinni tähän:



Täydellinen etiketti kuvaamaan Lacen ja Macen yhteistä elämää! Onneksi hieno etiketti oli olutpullon kyljessä, joten Lace poistui pullo mukanaan kassan kautta.

Ja kotona maistettin.

Juoma vaahtoaa kaadettaessa hirmuisesti, ylös ja ulos lasista. Kevyt sakka kertoo juoman olevan suodattamatonta, mutta on kuitenkin melko kirkasta. Lopuksi aika isot kokkareet löytyivät kuitenkin Macen lasin pohjalta. Jälkeenpäin vasta huomattiin, että oikeaoppinen tarjoilulämpötila olisi ollut peräti 12,8 astetta, mutta janoiset loppasuut vetivät oluen naamariin suoraan jääkaapista. Me ei olla turhantarkkoja.

Juomassa on suht voimakas humalointi, ja se on jotenkin pils-henkinen juoma. Ei siis tummaa. Papereihin päätyi maininta ”ihan juotavaa”, mutta suurempaan juhlaan ja riemunkiljahduksiin ei ollut aihetta. Makua ei myöskään osattu kovin tarkasti kuvailla. 3,29 euroa puolen litran pullosta on kyllä turhan paljon tämänkaltaisesta juomasta, joten ensi vuonna kaksikko kyllä ostaa jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.