25.7.2012

Mayador Asturiana 5,0% ja Mayador Rosée 4,1%


Pihvin ja hedelmäisen parsakaali-mansikkasalaatin ruokajuomina testattiin kaksi espanjalaista siideriä. Salaatti oli tehty Hesarin ohjeen mukaisesti ja sisälsi valtavan määrän tavaraa, eikä ollut hinnaltaan edullisin. Toisaalta aivan herkullisen näköistä ja herkullinen oli makukin. Ruoka nautittiin ylellisesti terassilla lintujen liverrystä ja satunnaisen hyttysen ininää kuunnellen.

Väkevämpi Asturiana-omenasiideri on pullon mukaan kastanjatynnyrissä kypsytettyä. Hieman viinimäisen tuoksun omaava juoma on kevyesti hapan ja väriltään vaaleankellertävä. Maku on ok, jos kohta melko tavanomainen ”aidon” omenasiiderin maku, ja siinä on kevyesti alkoholinen vivahde. Ruuan kanssa maittoi kyllä, mutta laimeampi Rosée –siideri vei tässä paritestissä voiton.

Rosée on oranssinpunaista (”kauniin oranssinpunaista”, tarkensi Lace), ja siinä on hivenen makeampi ja lempeämpi maku. Kuitenkaan juoma ei ole mitenkään makeaa. Jonkinlaista mansikanhäivähdystä voi aromista kuvitella, tosin tämä saattaa olla vain värin synnyttämä mielleyhtymä. Mace tykkäsi juomasta kovasti ja myös Lace rankkasi tämän Asturianan edelle. Juoma antoi hienon silauksen ylelliselle ulkoilma-aterialle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.