27.7.2012

Framboise Boon Crop 2009 5,0%


Keski-ikäiset ja –luokkaiset luksustestimme saavat jatkoa, sillä ilmeisesti vadelmalla maustettu belgialainen lambic-olut nautittiin piknikillä idyllisellä merenrannalla. Muutakin suuhunpantavaa oli (erityisesti Lacella), ja tällä kertaa kävi niin, että se vei juomasta voiton. Lacen tekemä piknik-salaatti ja eilisen ruuan jämät osoittautuivat maukkaammiksi Macenkin mielestä.

Framboise on nimittäin kaksikolle turhan vaikea juoma. Kirkkaanpunainen olut on hyvin hapan ja kirpeän viinimarjamehumainen. Testaajien suut vääntyivät spontaaniin irvistykseen. ”Ihan kuin pilalle mennyttä kotiviiniä”, oli Macen arvio. Maku ei muistuta olutta laisinkaan.

Lace oli kuskina, joten hän välttyi juomasta suurta annosta, mutta Mace saitana miehenä sinnitteli pullon urheasti loppuun. Jälkiruuaksi nautittu makea sharon-hedelmä palautti uskon elämään. Framboise on varmaan hieno juoma, mutta emme ole vielä tarpeeksi sofistikoituneita, hienoista puitteista huolimatta. Ehkä jonain päivänä, tai sitten ei ehkä koskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.