18.7.2012

Keisari Kellari 4,5%



No ei nämä Keisaritkaan niin vain lopu, kun taas löytyi uusi. Tällä kerralla kyseessä on suodattamaton pohjahiivaolut, joka tosin suodattamattomuudestaan huolimatta näyttää ihan kirkkaalta. Väri on lähes oranssi ja juomassa on kellertävä, runsas, mutta melko nopeasti pitsimäisen hunnun jälkeensä jättäen laskeva vaahto.

Suutuntuma on pehmeähkö ja matalahiilihappoinen. Alkumausta Mace löysi muistakin Keisareista tutun vetisen pohjavireen, joka taittuu kevyeen pähkinäiseen kitkeryyteen. Tavallisiin Suomi-lagereihin verrattuna voimakkaammin humaloitu, mutta kuitenkin aika miellyttävää. Jälkimaku on vähäinen.

Ei hassumpaa, tuumi tiimi.

Juoman etiketissä on avuliaasti ilmaistu katkeroainepitoisuus: 20 EBU, eli European Bittering Units ja väri: 48 EBC (European Brewing Convention Scale). Nyt pitäisi vain sitten tietää muiden oluiden vastaavat lukemat, että pääsisi vertaamaan. Tällaisenaan ei luvuista juuri hyötyä ole, mutta voittehan ainakin saunaillassa heittää, että ”Hei jätkät, tiedätteks mitä noi EBU ja EBC niinku tarkottaa? Ai ette vai?? No kato…”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.