29.7.2012

Kopparberg Omena Luomu alkoholiton 0,0%


Aina ei tahdo tai voi juoda alkoholijuomia, mutta pelkkä kraanavesikään ei houkuttele. Silloin vaihtoehtona on vaikkapa alkoholiton siideri. Kopparbergin alkoholiton luomu on hyvin vaaleaa, hyvin vähäisesti tuoksuvaa ja reilusti kuohuvaa.

Makua ei voi kovin luonnolliseksi kehua. Se on erittäin makea, kuitenkin suhteellisen raikas ja limsamainen. Lace irvisteli makeudelle, vaikka ei aromia mitenkään erityisen pahana pitänyt. ”Ei alkoholin pois jättäminen sitä tarkoita, että se pitäisi korvata sokerilla”, hän moitiskeli. Vaikka siideriä kaupataan omenasiiderinä, se sisältää kuitenkin myös päärynää, mikä saattaa lisätä makeuden tuntua.

Kopparberg on tahmaisen tunteen suuhun jättävä kesäjuoma, jolla ei juuri ole tekemistä oikean siiderin kanssa. Toisaalta se ei alkoholittomista oluista poiketen anna vetistä tai ohutta vaikutelmaa, vaan tanakka sokerisuus yhdistettynä hiilihapon raikkauteen tekee juomasta helppoa, ja tiettyyn rajaan saakka hyvää juotavaa. Ehkäpä tätä jossain naisten puutarhajuhlilla kuskina ollessaan juo, ennemmin kuin on kokonaan kuivin suin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.