16.3.2012

Malmgård Arctic Circle Ale 7,3%



Suomalaisen pienpanimon väkevä ale oli seuraavana testausvuorossa. Juoma sisältää ohran lisäksi ruista ja katajaa. Juoma testattiin kirppikseltä löydetyistä Koffin ravintolalaseista (tätä menoa Mace aloittaa uuden keräilykohteen), jotka toimivat hyvin, mutta kuvat jäivät ottamatta.

Arctic Circle on sameaa tummanruskeaa ainetta, jossa on paksuhko vaahto. Maku on melko kitkerä, ja karvaansorttinen kitkeryys kertyy jälkimauksi nielurisoihin. ”Ääh… aika tömäkkää”, irvistelee Mace kevyesti. Jonkinlainen vähäinen mämmin makea häivähdys on havaittavissa, mutta päällimmäiseksi tuntemukseksi jää kahvipapumainen kitkeryys jota seuraa kevyt alkoholin henkäys. Ei ehkä kaikkein helpointa juotavaa siis.

Lacen mukaan juoma oli mielenkiintoinen, mutta Mace oli pidättyväisempi. Loppua kohden juoma kuitenkin alkoi maittaa hänellekin paremmin (ylläri!), ja hän oli havaitsevinaan myös jotain ”sokerittoman” tumman suklaan vivahteita. Kaiken kaikkiaan etiketissä lupailtu maun monivivahteisuus piti kyllä paikkaansa. Katajaa ei mausta kyllä osattu esille kaivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.