12.3.2012

Fizz extra dry apple 4,7%Fizz on Olvin siiderimerkki ja mainostaa olevansa ensimmäinen suomalainen siideri. Aikaisemmin on testattu kuiva karpalo-Fizz, josta Lace piti, mutta joka Macen mielestä oli turhan kuiva ja hapan. Arvostelu oli kuitenkin unohtunut hänen mielestään, ja kun Lace bongasi extra kuivan omena-Fizzin hyllyllä, lähti Mace messiin.

Juomassa on kevyesti esanssinen pirteä tuoksu, joka toi mieleen aikaisemmin testatun vahvan Pramian. Lieneekö samaa esanssia sitten. Mutta maku: se on aika tyly. Kuin raakoja suomalaisia omenia jollain teollisella kemikaalin maulla ryyditettynä. ”Aivan järkyttävä maku!”, kauhistelee Lace ”Harvoin on tällästä, että on oikein pahaa!” Lace tyrmäsi juoman täysin, ja sanoi sen olevan yksi pahimmista koskaan testatuista.

Macekin irvisteli, ja päätyi arvioissaan siihen, että juoman maku on pistävä, hapan ja jotenkin pilalle käyneen makuinen. Raa’an omenan lisäksi taustalla tuntuu joku sivumaku, jota hän kuvaili ylikäyneeksi sokerittomaksi simaksi. Juomassa on pistävä kemiallinen kloorin aromi. ”Kuivaa on, mutta kuivuus on saatu aikaan jollain kepulikonstilla”, oli Lacen päätelmä.

”Mitä lie akkuhappoa tähän on lisätty”? Mace ihmettelee. Tämä Fizz on kyllä hänenkin mielestään eräs pahimmista maistetuista, ja tuskaa teki saada koko puolen litran tölkki juotua. Ihmetys jäi, kun juoman pitäisi kuitenkin olla markettien massatuote, jota ostetaan valtavia määriä.
Niin pahaa ei aperitiiviksi ”nautittu” juoma kuitenkaan Macesta ollut, että se olisi onnistunut lannistamaan Lacen herkkujen kutsua. Siis ruokapöytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.