18.2.2012

Belhaven St. Andrews Ale 4,6%



Jo jonkin aikaa jääkaapissa odottanut skottijuoma, joka mainostaa olevansa golfin kotikaupungista (tai siis St. Andrews on se kotikaupunki), mikä varmasti onkin hieno meriitti oluelle. Onhan?

Juoma on Macen mielestä eräs kaikkein kauneimmista testatuista. Siinä on kaunis, arvokkaan oloinen pullo, ja todella upea viskimäinen väri. Valokuvassa tosin näyttää lähes punaiselta, mutta silmille väri on hienon meripihkaisen ruskea. Viskin väri tietysti skottijuomaan sopiikin.

Vaahto on paksu ja pumpulimainen, ja se laskeutuu pitsimäisen kuvion kera. Tuoksussa voisi olutsnobi havaita vaikkapa toffeeta. Sitten maistetaan. Mace: ”Mikä maku tää nyt on…?” Lace: ”Hyvä, muttei tuttu maku” (me ei aina olla kovin informatiivisia, valitan).

Mace kuitenkin kykenee, tai ainakin yrittää, analysoida makua tarkemmin, ja kuvittelee siitä pähkinän aromeja ryyditettynä kevyesti kitkerällä humalalla. Hän muisteli ”sen, missä oli se silta” maistuneen samanlaiselta, tarkoittaen siis kahteenkin kertaan testattua Zeunertsin High Coast –olutta, joka, ihme kyllä, onkin ale-tyyppistä ainetta, joten jotain yhtymäkohtia saattaa oikeastikin olla.
Ylellisen näköinen juoma, joka on maultaan luokkaa ”ihan hyvää”, lageroluisiin tottuneille loppasuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.