11.2.2012

Holsten Premium 4,5% + laiskan naisen lasagne"Eiks tän pitäs olla Holstein?", ihmetteli Mace, joka ilmeisen lukihäiriöisenä oli aina nähnyt testijuoman nimen väärin. Mutta Holsten se kuitenkin on.

Voimakkaasti vaahtoava vaalea juoma nautittiin Lacen "laiskan naisen lasagnen" kyyditsijänä. "Vekkulia", sanoo nuhainen Lace mausta, hajusta kun ei voi mitään sanoa. Macella sen sijaan nenäkin toimi, ja hän erotti kalpean aavistuksen "kukkaishumalaa". Juoman suutuntuma on pehmeä, ja siinä on vähäinen humalan kitkerähkö jälkimaku. Ei tämä ollutkaan ihan tavanomaisen bulkkioluen makuista, kuten Mace muisteli, vaan Holstenissa on enemmän omaakin luonnetta. Tämä hinnaltaan n. 4e/litra -luokkaa oleva saksalaisolut on suhteellisen miellyttävä juoma hieman enemmän humaloidun oluen ystävälle.

Laiskan naisen lasagnen ohje:

Ensimmäisenä kannattaa valmistaa juustokastike:
7-8 dl kulutusmaitoa (sitä punaista)
vajaa paketti Koskenlaskijaa (voimakasta)

Kuumennettuun maitoon sulatetaan juusto, sekaan jonkin verran juustoraastetta, tällä kertaa laitettiin myös purkki raejuustoa. Mustapippuria mausteeksi.

Jauhelihakastikkeeseen laitettiin tällä kertaa
n. 500-600 g jauhelihaa
pari sipulia
kaksi porkkanaa raastettuna
purkki valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
mausteita maun mukaan
vettä sopivasti

Pannulle öljyä, pilkotut sipulit hetkeksi, perään jauheliha joka ruskistetaan ja loput ainekset laitetaan sekaan, annetaan muhia sopiva aika. Nestettä pitää olla riittävästi, kastike saa vaikuttaa turhan vetiseltä.

Makaronia n. 400g. Tietysti voi käyttää myös lasagnelevyjä.

Vuuan pohjalle juustokastiketta, päälle noin puolet makaroneista, sitten jauhelihakastiketta, juustokastiketta, makaroneja, jauhelihakastiketta ja loput juustokastikkeesta. Tai minkä kokoinen nyt sattuu vuoka olemaan niin kerroksia sen mukaan. Päälle juustoraastetta ja uuniin, 175 asteeseen varmaan noin tunniksi. Tällä kertaa päälle laitettiin vielä vuohenjuustoviipaleita kun vuohenjuustoa sattui olemaan kaupassa -30%.

No, oikeasti tämä ei ole ihan aidoin laiskannaisen lasagnen ohje. Alkuperäisessä laitetaan vain kerroksittain juusto-raejuusto -mössöä, makaroneja, paistettua jauhelihaa (ja kasviksia haluttaessa) ja tomaattimurskaa ja lopuksi sopivasti lihalientä. Silleen sopivasti. Joskus onnistuu paremmin, joskus huonommin, mutta eipähän mene valmistuksessa kauaa aikaa eikä tule tiskiä.

Tämänkertainen oli siis oikein hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.