16.2.2012

Swing Dry Apple Strong Cider 8%”Tää on varmaan NIIIIN pahaa…”, sanoi Mace masokistinen virne kasvoillaan Alkossa. Kyllähän pullo piti ostaa. Mace veikkasi juoman olevan Helmeilevä Omenaviini –tyylistä päihdytystarkoituksessa ”nautittavaa” juomaa, ja 75cl kierrekorkillinen palautusmuovipullo antoikin lupaavan karun vaikutelman. Kyseessä siis suomalainen juoma.

Mutta maistetaan nyt ennen arvostelua kuitenkin. Tai no, koko pullo me vedettin.

Juomassa on kauniihko vaalea väri, ja siidereille epätyypillisesti se vaahtoaa jonkun verran. Tuoksu ei ole niin viinimäinen, kuin Mace oletti. ”Maku… noh… maku on…” tapaili Lace, eikä kovin innostuneena, siemaistuaan ensikulauksen. Suutuntumassa maistuu alkoholi, jälkimaussa happaman kitkerä koristeomena-aromi. Ei tämä nyt ihan viiniltä maistu, vaan siideriltä. Ei kylläkään kovin hyvältä siideriltä.

Happaman kuivan kirpeä juoma, jota sopii nautiskella taskulämpöisenä auton takapenkillä, ja oksentaa aine myöhemmin ulos makkaraperunoiden kanssa. Prosentit ovat kohdallaan, totesi flunssainen Lace lopuksi. Niinpä Mace joi kaksi tuopillista, Lacen tyytyessä yhteen. Molemmat huomasivat vaikutuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.