30.6.2013

Mattilan Marjatilan Hiisider 4,6%




Huittislaisen Mattilan Marjatilan juoma ei varmaan tule vastaan joka kaupassa. Lacea oli kumminkin tullut, joten juoma otettiin testaukseen. Ilmeisesti juoma ei ole nimestään huolimatta varsinaista siideriä, vaan ”skumppaa”. Etiketin mukaan siis ”puolikuiva poreileva mansikka punaherukka marjaviini.” Kielioppi kannattaisi tarkistaa seuraavaan painokseen.

Juoma nautittiin niin nopeasti, että kuva saatiin vasta tyhjästä pullosta, mutta punaista se on väriltään ja kuohuu. Tuoksu on puutarhamansikan, maku samoin. Väkevä mansikka dominoi aromia. Makeutta saisi olla ehkä hieman lisääkin. Nyt vaikutelmaksi jää käynyt, hiukan hapan puutarhamansikka, eikä se ole testitiimin mielestä ihan kaikkein paras mahdollinen aromi. Varsin aito ja luonnollinen se kyllä on.

Hiisider on mansikkamehumaista ja hivenen tahmeaa. Alkoholia ei juurikaan havaitse ja jälkimaku on hapan. Punaherukkaa ei mausta tahtonut havaita, ellei sitten juuri se antanut tuota hapanta vaikutelmaa. No, viinit tietysti usein ovat hiukan happamia. Raikas juoma, mutta ei ihan kärkikastia meidän mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.