18.5.2013

Kilkenny Draught 4,3%




Lukija kyseli Guinnessin draughtin perään melkein heti, kun olimme testanneet Killkenny Draughtin, joka etikettiä tavaamalla paljastuukin Guinnessin juomaksi. Höh, ei me heti tajuttu. Juoma myydään 44cl:n huijaritölkissä, jonka sisällä kolisee optimaalisen vaahdon ja myyntikatteen varmistava muovihässäkkä.

Olut vaahtoaa todella paksusti, vaahto on kuin kermavaahtoa ja säilyy pitkään. Väriltään juoma muistuttaa meripihkaa. Tuoksussa puolestaan aistit havaitsevat pehmeää mämmistä maltaisuutta.

Suutuntumaltaan juoma on ”löllö”, eli ei puraise lainkaan, väljähtäneen oloista, jopa hieman vesimäistä, vaikka makua sinänsä onkin. Jollain lailla lepsun kuvan tästä sai, kun on tottunut lager-oluen puraisuun.

Kilkenny ei ole myöskään paksunoloista, vaan yllättävänkin kevyttä. Vähäisesti hiilihappoa, vähäisesti humalaa, mallasta sen sijaan aika paljon. Ei kuitenkaan makeaa ja paksua, ja helpostihan tämän juotua sai. Jotenkin kuitenkin antikliimaksi. Ei me nyt silti osata sanoa, millaista sen sitten olisi pitänyt olla.

1 kommentti:

  1. Anonyymi31.5.13

    Guinnes Draught on mielestäni parempi sessio juomana.
    Murphys on paras!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.