6.3.2013

Cool Grape Cranberry Stevia 4,3%
Stevia-kasvista saatava makeutusaine hyväksyttiin EU:ssa elintarvikekäyttöön marraskuussa 2011. 300 kertaa ruokosokeria makeampi ja vähäkalorinen aine on pikkuhiljaa rantautumassa Suomeenkin, ja alkoholijuomissa sitä on lisätty mm. seuraavaksi maisteltavaan karpalo-lonkkuun. Juomassa on kuitenkin jostain syystä myös tavallista sokeria, mutta sen kehutaan silti olevan 30% normaalijuomaa kevyempää. Mutta maistuuko se hyvältä?

Juoma on tyttömäisen vaaleanpunaista ja siinä on makean mansikkainen tai vadelmainen esanssituoksu. Karpaloa ei ole tämä tuoksu nähnytkään, eikä siitä ole tietoa myöskään maussa: lonkku on hyvin makeaa ja limsamaisen karkkimaista. Makeutusaine tulee jotenkin esiin laihana, vetistävänä jälkiaromina. Ei voi väittää, että stevia olisi täysin luonnollisen sokerin makuista. Outo vivahde oli selvästi havaittavissa. Ilmeisesti oikeaa sokeria lisäämällä oli yritetty saada aromia luonnollisemmaksi.

Muutoin aine maistuu lähinnä mansikalta, eikä siinä ole hiukkaakaan karpalon kirpeää potkua. Eipä tällä paljon ole tekemistä lonkeron kanssa ylipäätään. Lasten juomaa, jos lapset saisivat alkoholia juoda. Ei nappaa. Pettymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.