17.10.2012

Lasso Dark 4,5%




Tämä belgialainen tumma olut lienee Suomessa uutuus, vaikka tölkissä kehutaankin sitä valmistetun aina vuodesta 1888 saakka. Suomalainen lisenssivalmistaja on kirkkonummelainen Lasso Drinks.

Testaajana toimineen Macen aikaisemmat belgia-kokemukset ovat olleet erilaisia oudosti maustettuja kitkeriä lambic-oluita tai muita epämääräisyyksiä, joten hän suhtautui juomaan lievin ennakkovarauksin.

Tummanruskeassa juomassa on paksuhko, rusehtava vaahto, joka laskeutuu hitaasti ja pitsimäisesti. Tuoksu on mämminen. Lasso nautitaan 5-8 asteisenä, eli jääkaappikylmänä, ei siis monien tummien oluiden tapaan hieman lämpimänä.

Maku on selvästi maltainen, vaikkei suoranaisesti paksu. Pehmeähkö tuntuma, kuitenkin hyvin purevä ja hiilihappoinen. Jälkimauksikin jää runsas mallas. Aika hyvää tämä on, vanha simaviiksi tuumii. Ei lager-tyyppistä, muttei mitään stouttiakaan. Maukas, aromikas juoma tumman oluen ystäville.

1 kommentti:

  1. Anonyymi28.4.13

    Tuli mieleen suolainen salmiakki..Ensi suu tuntumalta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.