21.9.2012

Urho IV A 5,5%


Sanokaa mitä sanotte, mutta koskaan ei tule Sale-olutta, eikä Tarja-siideriä. Vanhat 70-lukuiset Suomi-kliseet on jo lähes käytetty loppuun, mutta Hartwall keksi vielä yhden. Urho-olutta saa vain Alkoista, eikä se ollut parivaljakolle lainkaan tuttu juoma.

Urhossa kiinnittää huomion paksu runsas vaahto, joka jättää hyvin pysyvän pitsikuvion jälkeensä. Metallinen klassinen oluen tuoksu leijuu lasista, ja klassinen on myös vaalean lagerin ulkonäkö ja väri. Juomassa on pehmeä suutuntuma, ei kovin purevasti kielellä kihelmöivä olut. Maku voimakas, täyteläinen, ”pehmeää humalan kitkeryyttä” uhkuva, josta alkoholinkin aavistaa.

Urho ei ole millään lailla erikoista sinänsä, mutta siinä on runsas oikean oluen täyteläinen maku. Eräänlainen laadukkaan lagerin perustyyppi, ja varsin maittava ja konstailematon.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi24.9.12

    Voisitteko testata Budejovicky Budvar Darkin? Todella hyvän makuinen olut, yksi ehdottomista suosikeistani. Huomasin, että vaalean Budvarin olette jo testannut, joten pistäkää tumma testiin.

    VastaaPoista
  2. Jos vaan löydetään jostain... Ei ole tullut vastaan vielä. Mutta poimin, kun osuu eteen=)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi27.9.12

    Stockmannilta, Sokokselta ja Prismasta pitäisi ainakin löytyä. Muuten todella hieno blogi teillä, mukavaa lueskella teidän arvioita :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.