29.9.2012

Happy Joe Oakwood Apple Cider 4,7%


Ihan uusi siiderimerkki Hartwallilta lupaa tarjota englantilaistyyppistä siideriä. Siis hyvää vaihtelua suomalaistyyppisille ”muumilimsaa ja viinaa”-”siidereille”.

Juoma on rusehtavankellertävää ja vähävaahtoista. Etiketin mukaan väri on saatu aikaan omena-, porkkana- ja hibiscustiivisteestä. Kaksikko toivoo vilpittömästi, että hibiscustiivisteen maailmanmarkkinat pysyvät vakaina. "Pedro, laitatko vielä tulemaan pari tynnöriä sitä hibiscustiivistettä, kun menee niin hyvin kaupaksi?" "Ay, ay Sir, lähetän heti! Uuden sadon hibiscustiiviste onkin juuri valmistunut hibiscustilallani!"

Siiderissä on hyvä aidon omenan tuoksu, ja makukin on varsin aito: ok vahva omenan aromi, ei kitkerää eikä ylikuivaa, vaan helppoa juotavaa ja varsin maistuvaa. Alkoholia ei juurikaan havaitse, jälkimauksi jää kevyt omena ja vähäinen tahma kitalakeen.

Äkkiä tämä tuli juotua ja parivaljakko tykkäsi kovastikin. Voimme siis hivenen liioitellen todeta, että Happy Joe on suorastaan kulttuuriteko Hartwallilta, ja suomalaiseksi siideriksi yksiselitteisesti hyvää. Lace tykkäsi myös tölkin fontista ja tahtoi tämän asian aikakirjoihin kirjauttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.