3.11.2011

Olvi 6.12. 4,7%Macen synttäriolut. Mace on tottunut, että koko Suomi liputtaa hänen kunniakseen. Olvi jatkaa oluiden tehtailua ja tätä suhteellisen rasittavaa ”lippis päähän ja kiekkokatsomoon kaljatuoppi kädessä mölyämään”-isänmaallista linjaansa. Mutta emme tuomitse juomaa mainoslauseiden perusteella, siispä Macen oli pakko testailla myös oluen maku ja muut ominaisuudet.

Hieman meripihkaan vivahtavan värinen juoma kuohui runsaasti, nousipa itse asiassa lasista ylös ja ulos pöydälle asti. Vaahto laskeutuu jättäen pitsimäisen hunnun. Ensinuuhkaisu toi yllätyksen: ananakseen viittaava makeahko tuoksu, joka tosin lasista hieman tasaantui. Mistä lie Mace tämän mielikuvan sai, sillä tuoteselosteen perusteella 6.12. on ihan normaali olut.

Maku puolestaan ei ole kovin voimakas, eikä terävän puraiseva. Arki-lageria parempi, mutta ehkä makua saisi olla hiukan vielä lisääkin. Mallas on suht kivasti taustalla, jälkimaku vähäinen, kitkeryyttä ei Mace havainnut. Häivähdys tumman oluen aromia, olematta kuitenkaan ”aito tumma”. Ihan positiivinen kokemus sinänsä, ja eroaa Olvin muista juomista, eli ei ole vain samaa juomaa eri purkissa. Maistamalla se parhaiten selviää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.