27.6.2011

Velkopopovicky Kozel Dark 3,8%Juhannuksesta toivuttuaan Mace löysi vielä yhden aikaisemmin tekemänsä testauksen muistiinpanot. Koska Lace saapuu tiluksille vasta huomenna, saadaan tästä tsekkioluesta hyvä jatkumo tuleviin yhteistestauksiin.

Kyseessä on eräs markkinoiden laimeimmista keskioluista, mutta tunnettu ja olutharrastajien kiittämä juoma. Tumma Velko on Macen siskonmiehen suosikki, ja hän sentään kuuluu olutseuraankin. Tutkitaan, miltä tölkillinen maistuu amatöörin suussa.

Olut vaahtoaa vahvasti ja vaahto on niin pysyvää, että tyhjän lasin pohjallekin jää vielä pitsimäinen huntu. Väri on tumma, muttei musta, ja tuoksussa on kahvia ja mallasta. Maku on melko vahvan mämminen, ruokaisa ja paksu. Pehmeä ja samettinen olivat myös mieleen tulleita epiteettejä. Jälkimaussa vähäisesti humalaa ja ehkä sitä kahviakin. Ei ole kovin voimakkaasti humaloitu, mikä oli Macen mieleen.

Kyllä tämä laatujuomaa on, ei siitä mihinkään pääse. ”Laimeuden” ehkä maistaa, tai kuvittelee maistavansa, mutta se sopii oluen pehmeään luonteeseen. On ehkä hyväkin, ettei alkoa ole juomaan tupattu tuplaten. Kelpo olut.

2 kommenttia:

  1. Tämä on ainoa tumma olut, jota juon ihan mielikseni! Slurps!!

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää siis Lacenkin maistaa :)

    Kiitos Paulalle paketista! Pieni aavistus olikin mahdollisesta sisällöstä, mutta se oli kaikin tavoin ehdottomasti iloinen yllätys. Lukeminen on jo aloitettu :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.