22.4.2010

Lohtua tuhkassa


Kuten niin monen muun, myös Lacen elämään on vaikuttanut islantilainen tuhka. Viiden naisen neljän päivän reissu Pariisiin kutistui parin päivän leppoisaksi oleiluksi eteläsuomalaisessa pikkukaupungissa. Mutta ei hätää, tärkeintähän on asenne!

Ranskasta puhuttaessa varmaan jokaiselle tulee alkoholijuomista ensimmäisenä mieleen viini. Eipä osannut Lacekään ajatella, että toki ranskalaiset oluttakin tekevät. Pikainen vilkaisu Alkon hyllyihin kartutti Lacen korvikematkaa kahdella ranskalaisoluella:

Kronenbourg 1664 sekä uutuus-ale La Maline. Ensimmäisessä prosentteja 5, jälkimmäisessä 5,8.

Kronenbourgin maku oli tavallinen mutta hyvä. Maussa oli jotain tuttua, mutta Lace ei kyennyt muistamaan, mikä muu olut on maistunut samalta hänen suussaan. Ei tätä pullotolkulla tulisi ostettua, mutta ehdottomasti tätä pitää saada uudelleen.

La Maline oli myös miellyttävä makuelämys. Ei liian tuuma, ei liian vahva. Kuten Alko olutta luonnehtii: kevyen mämminen ja hennon voinen. Pientä makeutta, "helppo" juoda. Lace on melko varma, että Mace, joka ei ole tumman oluen ystävä, pitää tästä oluesta. Molemmat on siis vietävä myös Macelle testaukseen - johan hänen pihamaansa ja autotallinsakin osoittavat, että mies viihtyy ranskattarien seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.