12.11.2012

Nikolai Cascade Ale vuosiolut 2013 4,5%


Osoituksena siitä, että aika kuluu ja blogi senkun paisuu, on vuorossa jo kolmas testattava Nikolai vuosiolut. Edelliset ovat olleet laadukkaita elämyksiä, mutta miten käy tämänvuotisen yrityksen?

”Onpa kaunis väri”, esteetikkomme Lace ihastelee, kun Mace on ositellut tölkin laseihin. Ja onhan se nättiä: meripihkan syvä oranssinruskea väri ja kaunis vaahto. Tuoksu on hennon sitruksinen, mitä tosin tukkoisen nenän riivaama Lace ei taaskaan haista. Maku on melko mieto, ei lagerimainen (kun on kerran Ale…) ja loppuu jopa kinuskimaisiin vivahteisiin.

”En saa kiinni hajusta enkä mausta, mutta hyvää on”, arvioi flunssainen testaaja vastaansanomattomasti vuosien kokemuksen tuomalla arvovallalla. Täytyy siis tavata tölkistä, mitä juomassa on haettu: ”pintahiiva tuo hedelmäisyyttä ja raikas Cascade-humalointi ripauksen sitruksisuutta”. No, varmaan sitten.

Tämänkertainen vuosiolut on hyvin helppoa juotavaa ja raikas ale, mutta Mace arveli, että juomassa olisi saanut olla hiven enemmänkin aromia. Ehkei aivan edellisten vuosioluiden tasolle yltänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.